fbpx

YouTube kennen we allemaal. Één van de grootste websites ter wereld wilt uitbreiden en de concurrentie aangaan met TikTok. YouTube Shorts is de naam. YouTube heeft de laatste jaren steeds meer functionaliteit aan de website en app toegevoegd waardoor velen de bomen door het bos niet meer zien. Wat is YouTube Shorts, wanneer komt de nieuwe app uit en waarom zou je wel of juist niet mee willen doen aan YouTube Shorts? Je leest het in deze blog.

Wat is YouTube Shorts (onderdeel van Google)?

Instagram, TikTok en andere Social Media apps kennen het: het delen van korte filmpjes. Zelfs Google biedt deze optie sinds een tijdje aan onder de noemer “YouTube Stories”. TikTok is een app afkomstig uit China. Youtube’s moederbedrijf, Alphabet (Google), vindt het verstandig om met een eigen platform te komen als concurrent om zo de eigen aandeel in de Social Media wereld nog verder te vergroten.

Gebruikers kunnen met YouTube Shorts muziek gebruiken van YouTube zelf, die zij in licentie hebben bij grote muziekorganisaties.

YouTube Shorts vs TikTok

De grote vraag is natuurlijk: kan YouTube Shorts opboksen tegen TikTok? TikTok heeft een erg groot marktaandeel en is zelfs de meest gedownloade app van 2019 geworden. Wij zien YouTube Shorts dit TikTok niet nadoen. We zien YouTube de app wel aan de gebruikers van YouTube opdringen, net zoals dat in het verleden al is gebeurd met bijvoorbeeld Google Plus en andere (gefaalde) projecten van Google.

Wanneer komt YouTube Shorts uit?

YouTube Shorts komt naar verwachting uit in Q3 2020. In de praktijk betekend dat dat je vanaf ongeveer oktober 2020 gebruikt kunt maken van deze app.

YouTube Shorts Icon Logo HQ FullHD Transparent

Wat zijn de voordelen van YouTube Shorts?

Er zijn tot nu toe weinig voordelen bekend van (alweer) een kloon app. De adoptie van Google’s eigen diensten en producten is echter wel altijd een positief punt geweest voor bedrijven en gebruikers om de concurrentie altijd eens stapje voor te blijven. Dit is voor nu dan ook de grootste reden om (bedrijfsmatig) mee te doen met de toekomstige app van YouTube.

Wat zijn de nadelen van YouTube Shorts?

Wij denken dat de kans van slagen van Google met YouTube Shorts weinig kans van slagen heeft. Facebook heeft eerder al een TikTok-kloon uitgebracht, namelijk Lasso. Dat werd geen success, want zeg eens eerlijk:heb jij ooit van Lasso gehoord?

 

Wil je meer informatie over YouTube Shorts of Social Media Marketing? 4KStudio staat voor je klaar.