Welkom bij MOB

MOB-netwerk is een Marokkaanse ondernemersnetwerk dat opgericht is voor en door ondernemers vanuit verschillende disciplines met als doel het bevorderen van het ondernemersklimaat en de samenwerking tussen de Brabantse ondernemers. MOB-netwerk realiseert het samenwerkingsfundament voor het ondernemersnetwerk en participatie in de samenleving.

 

 

 

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

We vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de maatschappij. Aan de hand van onze thema’s willen we een bijdrage leveren aan de verdere groei, de innovatie en het succes van uw onderneming. MOB biedt een scala van netwerkbijeenkomsten, workshops en kennissessies.

Lees verder

Ondernemend

Ondernemend

Wij bouwen aan sterke zakelijke relaties door middel van open communicatie, respect en duurzame samenwerking. Bij ons staat de ondernemer centraal. We zijn actief in het delen van kennis en het opbouwen van ondernemingsfundamenten.

Lees verder

Belangenbehartigend

Belangenbehartigend

Als netwerk willen we de ambities van de Brabantse ondernemers goed vertegenwoordigen. Namens de leden van MOB houdt het bestuur zich vast aan een proactieve en transparente belangenbehartiging door te participeren aan diverse regionale en landelijke ondernemingsinitiatieven.

CAROUSSEL

 

© 2018 MOB Netwerk – Alle rechten voorbehouden Realisatie en hosting door OS Websolutions B.V.

https://www.facebook.com/mobnetwerk

https://www.linkedin.com/groups/8193509

 

 

 

 

MOB Netwerkbijeenkomst maandag 18 mei 2015

Beste ondernemer,

Met groot genoegen nodigen wij u als relatie uit voor deelname aan het MOB netwerk-bijeenkomst. Op maandag 18 mei aanstaande bent u van harte welkom om samen met ons onder het genot van een drankje en een hapje het 1-jarig bestaan van MOB-Netwerk te vieren.

Tevens willen wij op deze dag gebruik maken van de gelegenheid om ons als team achter MOB-Netwerk aan u voor te stellen en samen met u door te nemen waar wij als stichting voor staan. Het volledige programma evenals de locatie van dit evenement is bij deze uitnodiging toegevoegd.

Wij kijken ernaar uit u op maandag 18 mei 2015 te mogen begroeten en horen graag of u aan deze netwerkbijeenkomst deelneemt.

Verder biedt deze avond u een mooie gelegenheid om te netwerken met collega-ondernemers. Meld u zich daarom s.v.p. hier aan voor onze netwerkbijeenkomst!

PS. Brabantse-Marokkaanse maar ook niet Marokkaanse ondernemers uit uw netwerk zijn vanzelfsprekend van harte welkom! Deelnemen aan de sessie is overigens geheel kosteloos.

Met ondernemende groet,
Marokkaanse Ondernemers Brabant Netwerk
E-mail: info@mobnetwerk.nl
Web: www.mobnetwerk.nl
Tel:  013 30 40 013

Locatie

Restaurant Elcaso Tilburg
Heuvelstraat 122
5038 AH Tilburg

Route beschrijving

Programma:

18:30 – 19:00
Inloop
19:00 – 19:30
Presentatie MOB Bestuur en MOB Strategie
19:30 – 19:45
Korte Pauze
19:45 – 20:30
Presentatie MOB Sponsorplan en Leden
20:30 – 21:30 Netwerken

NU Aanmelden:

 

Wie is MOB

 

Marokkaanse Ondernemers Netwerk Brabant

MOB-netwerk & ambitie:

Het belang van netwerken is belangrijker dan ooit voor ondernemers en professionals. Marokkaanse Ondernemers in Brabant (MOB) is een Brabantse netwerkorganisatie voor ondernemers, zakenmensen en professionals uit diverse branches.

Er is veel concurrentie en opdrachtgevers kiezen graag voor betrouwbare opdrachtnemers. Het is onze ambitie om Marokkaans-Brabantse ondernemers en professionals op een creatieve en inspirerende wijze met elkaar te verbinden om zo kennisuitwisseling, inspirerende nieuwe ideeën en diverse waardevolle samenwerkingsrelaties rondom het thema ondernemerschap te laten ontstaan. Als professionele netwerkorganisatie brengt MOB ondernemers bij elkaar om kennisuitbreiding te bieden en contacten uit te wisselen of te delen.

Wij bieden hen een positieve en gestructureerde netwerkomgeving, waarin zij waardevolle zakelijke aanbevelingen uitwisselen met andere lokale en regionale ondernemers. Op die manier versterken wij hun netwerk en brengen wij hen in contact met potentiele nieuwe opdrachtgevers.
Wij brengen ondernemers uit verschillende werelden samen: jong en oud, man en vrouw, allochtoon en autochtoon. Door rekening te houden met deze diversiteit, bieden wij onze leden een vertrouwd netwerk. Wij zoeken hierbij de aansluiting met de bestaande Brabantse en landelijke ondernemersclubs en verenigingen.

 

 Waarom MOB?

  1.    Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO):
MOB stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ondernemingen om bedrijfseconomische en maatschappelijke winst te behalen door zowel financiële, als milieu- en sociale doelen voor ogen te houden; op die wijze loont het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Mens, milieu en winst gaan bij ons hand in hand.

2.    Overheidsbemiddeling:
MOB ondersteunt ondernemers om het maximale rendement te halen uit overheidsbemiddeling- en/of subsidies. We onderhouden een netwerk bij met de overheid/gemeente. Aan de kant van subsidieverlening helpen wij een burg te vormen tussen overheid en ondernemer om zodoende te adviseren en zonnodig te bemiddelen over subsidiegelden. Niet alleen aan de kant van subsidieverwerving helpen wij met het verkrijgen van subsidie voor het uitvoeren van projecten maar ook ter versterking van de communicatie met de overheidsinstanties. We streven er naar om kennis over mogelijkheden en regelgeving up-to-date te houden en te delen met onze leden. Daarnaast adviseren we ondernemers over het opzetten en verbeteren van een onderneming door te informeren over het proces van subsidieverstrekking. Daarom hebben we oog voor de organisatie waarvoor u werkt en dragen we bij aan het bieden van een oplossing op maat.

3.    Adviseren:
a.    Startende ondernemers:
Starters worden geïnformeerd door tips en adviezen van jonge professionals met een succesvolle onderneming. Ook hebben starters de mogelijkheid om op het online platform kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen door tips met elkaar te delen.

b.    Bestaande Ondernemers: 
Samen sterk in adviseren! Ondernemers die deelnemen aan het geven en ontvangen van advies delen heldere bedrijfseconomische verhoudingen en om eventuele knelpunten samen te inventariseren en uit te discussiëren. Deze intervisie biedt inzichten aan bestaande ondernemers om te denken in verbeteringen.

  4.    Intervisie en Acquisitie:
Ondernemingen leren elkaar te verbinden en kennis en  inspiratie  bij te brengen door middel van workshops, cursussen, congressen en matchmakingsessies.

  5.    Kleurrijk ondernemen: 
MOB biedt als zakelijk netwerk voor kleurrijke ondernemers ondersteuning aan kleurrijke ondernemers. Etnische ondernemers  worden steeds meer de nieuwe ruggengraat in MKB Brabant. Daarom draagt MOB bij aan verbreding van netwerksamenwerking bij de kleurrijke doelgroepen om zo de professionaliteit en netwerksamenwerking te vergroten.

 

MOB Bestuur

Hier kunt u het bestuur bekijken van het MOB Netwerk.

drs. Yassir Houtch

drs. Yassir Houtch

Voorzitter

Mr. Najet Assouiki

Mr. Najet Assouiki

Secretaris

NETWERK

 

OS Websolutions BV

 Bekijk website

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en veilig beheren van online softwaresystemen.
Ons team bestaat uit zeer ervaren professionals die maatwerk systemen creëren die zich aanpassen aan uw gewenste situatie en flexibel met u meegroeien. OS Websolutions bestaat sinds 1999 en met meerdere locaties zowel binnen als buiten Nederland zijn we in staat maatwerk advies te geven aan zowel enterprise organisaties zowel als de startende eenmnszaak.

Assouiki-Advocaten.png

Assouiki Advocaten

 Bekijk website

Advocatenkantoor Assouiki verleent aan zowel particulieren als bedrijven advies en juridische bijstand in strafzaken. Mevrouw mr. N. Assouiki is gespecialiseerd in het strafrecht en verleent rechtsbijstand op diverse strafrechtsgebieden, zoals het commune strafrecht, verkeersstrafrecht, jeugdstrafrecht, economisch strafrecht en in het bijzonder in drugszaken, fraudezaken, en ter zake kapitale delicten en alle andere vlakken die door het strafrecht worden geraakt.

deverbinders.png

De Verbinders

 Bekijk website

De Verbinders, adviseurs in intercultureel management is een jong, dynamisch en onafhankelijk adviesbureau voor intercultureel management. Onze expertise ligt met name op de terreinen van sociale veiligheid, leefbaarheid, interculturele hulpverlening en intercultureel vakmanschap. Wij werken voor lokale en landelijke overheden, zorg- en welzijnsinstellingen, woningbouwcorporaties en het bedrijfsleven.

FC logo.png

Flyer-Centrale en 4KStudio

 Bekijk website

​Flyer-Centrale is een full-service multimediabedrijf. Drukwerk (DTP), webdesign, de implementatie van betaal- en doneermodulen (iDEAL), SEO (zoekmachineoptimalisatie) en nog veel meer: dit zijn slechts enkele van onze diensten. Wij voeren uw idee uit middels onze jonge en creatieve geest, druktechnische kennis en ervaring. Ook voor videocreatie-, bewerking of ondertiteling bent u bij ons op het juiste adres. Wij zetten ons voor ieder project 100% in en denken dan ook altijd met u mee. Nieuwsgierig wie u voorgingen? Benieuwd naar al onze producten en diensten? Neem dan een kijkje in ons portfolio.

Voor non-profit organisaties en aangesloten MOB-leden hanteren wij voor al onze producten een speciaal, gereduceerd tarief.

MOB Soumia.jpg

Elbazzaz Management

 Bekijk website

Elbazzaz Management. Samen werken aan je toekomst! Elbazzaz Management richt zich op re-integratie en zorg. Door veel ervaring en een groot netwerk is Elbazzaz Management een goede partner om mee samen te werken. Iedereen met een achterstand tot de arbeidsmarkt of met een zorgvraag is welkom. Niet de afkomst telt maar de toekomst. Soumia Elbazzaz werkt met verschillende organisaties/mensen samen waardoor optimaal en pragmatisch gewerkt wordt om het beoogde doel te bereiken.

BLOGS

Verslag | Netwerkbijeenkomst 18 mei 2015

Op maandag 18 mei organiseerde stichting Marokkaanse Ondernemers Brabant Netwerk (MOB) haar vierde netwerkbijeenkomst met als thema ‘ondernemerschap in de stad.’ Deze bijeenkomst vond plaats bij Restaurant El Caso en werd mede mogelijk gemaakt door El Caso en AH Xl Tilburg. Tijdens deze bijeenkomst kwamen Marokkaans Brabantse ondernemers en professionals bijeen. Zij maakten kennis met elkaar en met de doelstellingen van het MOB-Netwerk

Inleiding

Yasser Chahed, penningsmeester van MOB, trapte de bijeenkomst af met een korte presentatie.  Vervolgens was het woord kort aan  Yassir Houtch, voorzitter MOB. Yassir ging kort in op de ontstaansgeschiedenis van MOB. MOB is een jaar geleden gestart onder de naam MOT (Marokkaans Ondernemers Tilburg). Omdat  in Brabantse marokkaanse ondernemers brede belangstelling was voor een netwerkorganisatie, hebben de betrokkenen al kort na de

opstart besloten zich niet alleen op Tilburgse, maar op alle Brabantse ondernemers te richten. Onlangs is het bestuur van de nieuwe stichting MOB ingesteld. Yassir stelde de bestuursleden voor en benoemde nogmaals de doelstellingen van MOB: ‘Ons doel is het bevorderen van het Brabanste ondernemersklimaat en het stimuleren van onderlinge samenwerking. Daar maken we vandaag een mooie start mee!’

MOB-Netwerk strategie en doelen

Vervolgens nam het woord vicevoorzitter Otman Nouinou. Otman sprak over de strategie van MOB-Netwerk en de voordelen van het MOB lidmaatschap. Ook heeft hij de diensten van MOB-Netwerk toegelicht. Naast matchmaking en samenwerkingsverbanden laten ontstaan tussen ondernemers, staat stagebegeleiding van jongeren centraal. Otman: “MOB is van en voor ondernemers. Via de website www.mobnetwerk.nl kunnen ondernemers zich aanmelden. Zij krijgen een intropagina met eigen logo en een korte beschrijving van het ondernemingsprofiel.” Otman gaf ook aan dat de website veel mogelijkheden biedt voor ondernemers die MOB willen sponsoren. Het logo en diensten van de sponsor wordt op de homepage geplaatst en ze krijgen meer promotie via allerlei beschikbare mediakanalen die onder MOB-Netwerk vallen.

KVK en stichting JOST

De volgende spreker was de heer Jan van Oosterhout van de Kamer van Koophandel. De heer Van Oosterhout refereerde in zijn bijdrage aan zijn ervaring met lokaal ondernemerschap. Er zijn veel initiatieven die voor MOB-Netwerk relevant zijn. De Kamer van Koophandel kan een belangrijke rol spelen bij het aansluiten van deze initiatieven op elkaar en bij het faciliteren ervan. Hierop aansluiten was het woord aan de heer Erik Hamburg van stichting JOST, Ontmoetingsplaats voor Jonge Ondernemers. De heer Hamburg haalde enkele voorbeelden aan van hoe kennisinstelling met studenten en ondernemers samenwerken om innovatieve producten op de markt op te zetten. De ondernemers van MOB-Netwerk werden uitgenodigd om zichzelf aan te melden als coach.

MOB’er van de Maand

De laatste spreker van de avond was de heer Abdessamad El Ghazi uit Waalwijk. Hij is directeur van H. van den Heuvel B.V. De heer El Ghazi legde uit hoe hij met zijn passie voor elektrotechniek en zijn doorzettingsvermogen een plek wist te bemachtigen in het bedrijf dat hem enkele jaren geleden een stageplek geboden had. Mey hard werken en doorzettingsvermogen is het hem gelukt om directeur te worden van H. van den Heuvel B.V. en het bedrijf te laten groeien tot een sterk adviesbureau op het gebied van installatietechniek. Volgens hem moeten (allochtone) werknemers blijven investeren in eigen talentontwikkeling. El Ghazi werd door het MOB bestuur benoemd tot MObber van de maand.

Netwerken

Dit formele gedeelte met sprekers, was er tijdens het informele gedeelte van de avond nog voldoende ruimte voor de aanwezigen om elkaar te leren kennen en te netwerken. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond: de eerste van hopelijk nog veel positieve netwerkbijeenkomsten!

PROJECTEN

Netwerkbijeenkomsten


Netwerkbijeenkomsten

Wij organiseren periodieke netwerkbijeenkomsten. Interessante sprekers vanuit het bedrijfsleven, de wetenschap of de overheid worden uitgenodigd om trainingen, lezingen of advies te geven. Tijdens deze bijeenkomsten staat een bepaald ondernemersthema centraal. Onderwerpen kunnen varieren van persoonlijke ontwikkeling, en leiderschap tot nieuwe wetgeving en innovatie bij dienstverlenende organisaties. Het einddoel van deze periodieke bijeenkomsten is het creeeren van kansen voor succesvol ondernemen.
Wilt u op de hoogte blijven van onze netwerkbijeenkomsten, dan kunt u zich aanmelden via het contactformulier

Business Matchmaking


Business Matchmaking

Onze matchmaking-sessies bevorderen de samenwerkingen tussen de bedrijven. Professionals die deelnemen aan acquisitie, gesprekken, screenings en/of trainingen en daarmee de focus leggen op ondernemersgroei. Onze leden gaan actief op zoek naar gemeenschappelijke raakvlakken. MOB kan hierbij fungeren als facilitator tijdens het matchmakingsproces.
Voor meer informatie over de mogelijkheden die MOB netwerk biedt, stuur een bericht naar infor@

Stagebegeleiding en training


Wij zetten ons graag in voor de nieuwe generatie Marokkaanse-Brabantse ondernemers en professionals. Dat doen wij door hen te begeleiden naar passende stageplekken. Wij zetten daar ons netwerk voor in. En wij begeleiden de jonge (startende) professionals op hun werkplek. Op die manier bevorderen we een succesvolle afsluiting van de stage.

Ben je op zoek naar een stage of naar een stagebegeleider? Stuur ons dan een mailtje via het contactformulier .

POARTNERS

MOB Bedrijven

Stichting MOB-netwerk biedt ondernemers netwerkkansen en groeimogelijkheden. We geven voorlichting en behartigen op diverse manieren de belangen van de Brabantse ondernemers. Onze stichting is een onafhankelijke organisatie en ontvangt geen subsidies. Sponsor worden van MOB-netwerk kan ook voor uw bedrijf of organisatie waardevol zijn, bijvoorbeeld als nadere invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Graag zoeken wij de verbinding tussen uw bedrijf en onze Stichting op basis van Good Will. Het creëren van een match tussen uw waarden als ondernemer en de positie die onze Stichting inneemt in de samenleving is daarbij het doel. U kunt er voor kiezen om MOB-netwerk structureel te steunen of één eenmalige donatie te doen.

Wilt u MOB-netwerk steunen en heeft u vragen over de voorwaarden neem dan contact met ons op via het online contactformulier

NIEUWS/BLOG

CONTACT

Contact

U kunt ons ook benaderen door het contactformulier in te vullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.


MOB Netwerk

Postadres: Philips Vingboonsstraat 44
5041GG Tilburg
Telefoon: 0133040013
E-mail:info@mobnetwerk.nl

 

KvK Nr: 63082535

 

Bank: Rabobank
IBAN: NL38RABO0302929207
Bic: RABONL2U

 

 

Aanmelden

Meld je aan bij MOB en profiteer van volgende diensten:

 • GRATIS reklame op mob website
 • Toegang tot grote database van marokkaanse ondernemers in heel brabant
 • Grote korting bij verschillende diensten en producten binnen MOB
 • Korting bij collectief verzekering
 • Korting bij Marokkaanse bankrekening
 • en nog veel meer…..

Vul het onderstaande formulier in om uw aan te melden bij het MOB Netwerk.

Algemene gegevens

      Adresgegevens

         Social media

             Upload logo