fbpx

In de strijd tegen papierverspilling gaan steeds meer gemeentes over tot een algeheel verbod op het bezorgen van ongeadresseerde reclamedrukwerk. In Tilburg vallen vanaf 1 januari 2020 geen reclamefolders meer zomaar op de mat: Amsterdam volgde een jaar eerder al.

Online alternatieven reclamedrukwerk

Wij adviseren onze klanten om niet te stoppen met reclamedrukwerk; reclamedrukwerk zal blijven bestaan in haar huidige vorm. Wel is het vaak nodig om na te denken over het verschuiven van je marketingsbudget of het inzetten van nieuwe marketingsmogelijkheden zoals online marketingcampagnes.

Nieuwe kansen voor ander drukwerk zoals kranten

Omdat een groot gedeelte van de Nederlandse adressen wel regionale en lokale kranten blijven ontvangen kunnen bedrijven overstag gaan om (voortaan) ook in kranten te adverteren. Hiermee vang je gemakkelijk een groot deel van het verlies op.

Flinke daling reclameverspreiding

Wij verwachten dat de maatregelen in een daling van ongeveer 60% zullen resulteren. Voor bedrijven die reclamedrukwerk verspreiden is dit een doorn in het oog.

Alternatieven voor ongeadresseerde reclame

Blijf je graag op de hoogte van reclames, maar wil je geen papier verspillen? Dan kun je op www.reclamefolder.nl terecht om alle reclame digitaal in te zien. Wil je zelf bepalen welke reclamefolders jij binnenkrijgt? Neem dan een kijkje  op www.kiesjefolders.nl. Hier kun je de bedrijven, merken en categorieën uitschrijven waarna je een gepersonaliseerde én geadresseerde folderpakket ontvangt.