fbpx

Apple introduceert net als elk najaar een nieuwe serie iPhones en dit jaar verwelkomen we de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.  De Apple iPhone 11 (Pro) werd minder dan een maand geleden door Apple op de markt gezet waarbij de focus vooral ligt op de nieuwe, grotere accu en de camera. In dit artikel vertellen we je waarom een speciale functie van de nieuwe camera heel handig kan uitpakken voor webshop-eigenaren en fotografen.

Nieuwe technische mogelijkheden

De nieuwe Pro-telefoons van Apple hebben zoals je vast al gezien hebt drie lenzen. Dat je hele mooie foto’s en video’s kunt maken met de nieuwe iPhones is bekend; al helemaal wanneer je premium apps gebruikt met customizatiemogelijkheden zoals Filmic Pro en ProCam. Naast de low-light functie (die al ingebakken zat in ProCam) kun je met Filmic Pro vanaf december met meerdere camera’s tegelijkertijd filmen for post-productie en bewerking. De -nog te lanceren- ‘Deep Fusion’-mogelijkheid zal ervoor zorgen dat alle foto’s nóg mooier en realistischer worden. Het Deep-Fusion-proces begint al vóór je op de sluiterknop drukt. Er worden dan ongemerkt al acht foto’s gemaakt. Druk je eenmaal op de sluiterknop, dan wordt er nog eentje extra gemaakt die anders belicht is dan de voorgaande acht. Maak je geen foto? Dan gooit de iPhone de acht tijdelijke beelden direct weg.

Ultra-Wide, Wide, en Telephoto (alleen Pro)

De iPhone 11 is uitgerust met twee lenzen, namelijk de Wide en Ultra-Wide lenzen. De iPhone 11 kan dus in tegenstelling tot de iPhone 11 Pro’s niet “inzoomen” met de 2X Telephoto-lens. Voor de meeste webshop-eigenaren zal dit niet zo’n probleem zijn. Waarom lees je in de volgende alinea.

Vervang de fotostudio softwarematisch in de portretmodus

Met de nieuwe iPhone 11’s is het mogelijk om, in tegenstelling tot de oudere iPhones, geavanceerde portretfoto’s te maken waarmee je je achtergrond digitaal wegwerkt. In één handomdraai maak je de mooiste  (zwart-wit) digitale portretfoto’s van producten en personen.

High‑key mono-effect portretmodus

Helemaal rechts in de camera-app kun je de nieuwe portretmodus vinden. De nieuwe portret-modus voegt hoge kwaliteits monochromatische bewerkingen toe op je gefotografeerde onderwerp en zet deze af tegen een witte “achtergrond”. Dergelijke foto’s kun je, mits je monochrome foto’s nodig hebt, direct uploaden naar je webshop of e-commerce platform.

Apple iPhone 11 (Pro) en de Deep Fusion, High-Key Mono modus

Omdat de (twee of) drie camera’s samen­werken, kun je nóg meer aan je portretten toevoegen. Met het high‑key mono-effect in iOS 13 maak je zwart-witfoto’s van studiokwaliteit. En met Portret­belichting bepaal je zelf welke licht­intensiteit het beste bij je onderwerp past, net als je in een studio zou doen. Hoe mooi is dat?

Op zoek naar een nieuwe webshop? Bij 4KStudio.nl weten we van aanpakken! Neem snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

.

Meer over de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max