fbpx

Jouw domeinnaam kan de SEO (Zoekmachine optimalisatie) positie van je website direct beïnvloeden. Zaak dus om een zo goed mogelijke domeinnaam uit te kiezen. In deze blog zullen wij je 11 tips geven zodat je de juiste domeinnaam kiest voor je nieuwe website of bedrijf.

Komt jouw domeinnaam overeen met je bedrijfsnaam?

Je bedrijfsnaam. Vaak één van de moeilijkste onderwerpen bij het beginnen van je bedrijf. Bestaat jouw gewilde bedrijfsnaam al? Ben je uniek genoeg, en is jouw gewilde domeinnaam nog wel beschikbaar? Stof om over na te denken dus. Jouw domeinnaam moet namelijk overeenkomen met jouw bedrijfsnaam zodat je bezoekers en klanten niet in de war raken, en je snel vindbaar bent op het internet.

Het is al met al zaak om een domeinnaam uit te kiezen waarbij je bezoekers direct aan jouw bedrijf of organisatie denken.

Hoe kies je een juiste SEO-domeinnaam?

Zorg ervoor dat je domeinnaam makkelijk te typen valt. Gebruik geen ellenlange woorden of zinnen, want maar weinig mensen zullen echt moeite doen om je webadres in te voeren in een browser.

Kort maar krachtig!

Gebruik een zo kort mogelijke domeinnaam. Zo’n naam past namelijk makkelijker op je drukwerk, t-shirts, e-mail etc..

Nummers en leestekens zijn uit den boze

Vermijd nummers en leestekens. Deze tekens zorgen weer voor een belemmering in het intypen van jouw domeinnaam. Nummers en leestekens zijn ook gewild bij spammers, dus zo beperk je jouw risico’s om door e-mailproviders als spammer te worden aangemerkt.

Zorg er tot slot voor dat mensen jouw domeinnaam goed kunnen onthouden.

Gebruik (unieke) zoekwoorden in je domeinnaam

Hoe relevanter je website is voor een product, zoekwoord of dienst, hoe hoger je in de zoekresultaten terecht komt.

Wanneer jouw domeinnaam een steekwoord bevat waarnaar mensen op zoek naar gaan, is de kans groter dat zoekmachines zoals Google en Bing jouw website nóg hoger plaatsen dan wanneer dat niet het geval is.

Gebruik lieve geen oude, slechte of verlopen domeinnamen

Domeinnamen die bekend stonden om hun negatieve SEO-positie, als spam stonden geregistreerd of alleen maar reclame bevatten staan achter in de rij. Koop jij een dergelijk domeinnaam op, dan ben je vooral in het begin met “eerherstel”. Een procedure die erg lang kan duren, als je er al bovenop komt.

 

Hulp nodig bij het inrichten van je website, of bij de SEO van je website? Neem dan contact met ons op.