fbpx

Wil je zelf aan de slag met het optimaliseren van je website op het gebied van zoektermen, maar wil je de meest actuele (2019) tips nog even snel in een makkelijk overzichtje hebben staan? Gebruik dan onze 10 SEO hacks! Wij delen een aantal van onze toepasbare SEO hacks met jullie die we de afgelopen jaren hebben opgedaan. Het toepassen, updaten en onderhouden van SEO-gerelateerde zaken is een expertise op zich; vergeet dus niet om contact met ons op te nemen als je ergens niet uit komt. Onze experts kunnen je vertellen waar we je bij kunnen helpen.

 

Wat is SEO?

SEO is, samen met SEA in veel gevallen het startpunt van je online marketing aanpak. Bovendien is het een belangrijk onderdeel voor het lange termijn-succes van je online vindbaarheid. Wil je meer bezoekers naar je website genereren via zoekmachines, zonder te adverteren? Dan moet je aan de slag met Search Engine Optimization. We vertellen precies waar je moet beginnen. Lees deze handleiding, en krijg meer websitebezoekers vanuit Google, Yahoo, Bing en andere zoekmachines!

 

Basis SEO

SEO is een hele brede term waar je full-time mee bezig zou kunnen zijn. Om onze hacks een beetje toepasbaar en laagdrempelig te houden zullen we de belangrijkste termen verder uitlichten en je vertellen hoe je een hack kan toepassen op je website:

  • Paginatitel: zorg ervoor dat je de meest beschrijvende doch pakkende titel gebruikt voor je pagina. Let op: gebruik maximaal 60 tekens
  • Pagina meta omschrijving: het is ook belangrijk om een beschrijving te gebruiken die in het kort weergeeft waar je pagina over gaat
  • Kopteksten: maak gebruik van diverse koptitels – gebruik de H1 tag niet vaker dan twee keer

 

Zoektermen

De meeste organische bezoekers die op je website terecht zullen komen gebruiken hiervoor zoektermen. We delen de zoektermen even op in twee groepen:

  • Shorttail: “Webdesigner”: Shorttail-zoektermen zijn korte algemene zoektermen met een (vaak) hoge concurrentiegraad. Probeer een nicht term te gebruiken of kies voor de volgende optie:
  • Longtail: “Goede webdesigner in Tilburg”: Longtail zoektermen bestaan vaak uit specifieke zinnen. Je kunt hiermee direct een doelgroep aanspreken.

 

Monsterartikelen

Schrijf hele goede massieve artikelen die vaak worden gedeeld. Gebruik dan voornamelijk afbeeldingen, opsommingen, video’s en documenten in de pagina. Zo kun jij de autoriteit worden op jouw vlak!

 

Content kanon

Structureer je website en zorg ervoor dat je hoofd- en subpagina’s duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Maak ook een permanente lijst aan met de belangrijkste pagina’s. Vergeet niet om tevens van longtail zoektermen artikelen en berichten te maken waarop je gevonden kunt worden.

 

Interne links

Het linken naar pagina’s binnen je eigen website is belangrijk voor de relevantie van je pagina’s voor de zoekmachines. Automatiseer het linken van de belangrijkste steekwoorden met scripts of uitbreidingen.

 

Semantieke SEO

Terwijl de zoekmachines tot 2016 vooral keken naar steekwoorden, is door de groei van AI en andere technieken ook de manier waarop zoektermen worden gebruikt veranderd. Zoekmachines “begrijpen” je inhoud veel beter dan vroeger en zullen paginas die op een begrijpbare semantische (menselijke) manier zijn geschreven beter positioneren. Probeer niet altijd dezelfde zoektermen te gebruiken, maar gebruik ook synoniemen.

 

Technische eigenschappen

 

Degradatie & bijhouden

4KStudio.nl ziet dat de meeste “SEO” diensten op het web niet voldoen aan de meest actuele eisen en technieken die zoekgigant Google stelt. Vaak worden verouderde technieken en kunstjes gebruikt die niet alleen slecht zijn voor de leesbaarheid, maar ook voor de degradatie kunnen zorgen van je artikelen, pagina’s of zelfs je hele website. Let hier dus goed op! 

 

Wil je je website laten (SEO)nderhouden door ons of heb je hulp nodig? Laat dan een berichtje bij ons achter of gebruik de WhatsApp knop om ons direct een berichtje te sturen!